Luomuhunaja

Meillä on laaja valikoima luomuhunajaa. Luomuhunaja on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, jota voi käyttää todella monipuolisesti. Luomuhunajaa voi nauttia sellaisenaan tai esimerkiksi käyttää terveellisempänä vaihtoehtona sokerille, leivonnassa tai ruoanlaitossa. Luomuhunajaa voidaan käyttää myös kotitekoisissa kauneudenhoitotuotteissa, kuten kuorinnoissa, hiusnaamioissa tai esimerkiksi saunahunajana.

Luomutuotevalikoimaamme kuuluu myös hunajatuote, joka on maustettu tyrnillä. Kyseinen hunaja sekoitetaan ekologiseen tyrnimehuun. Myös tällä hunajalla on monipuolisia käyttötapoja. Me käytämme tyrnihunajaa esimerkiksi tuomaan makua aamiaispuuroon sekä vihannesten, naudan- ja hirvenlihan marinointiin.

Ekologiset mehiläishoitotuotteet

Marcs Gård Ekologisk honung luomu hunaja

Luonnollinen hunaja

Luomuhunajamme on täydellinen perustuote keittiöösi. Tämä hunaja on upea sekoitus metsän tarjoamia hyvyyksiä. Mehiläisemme keräävät mettä mm. maitohorsmista, vadelmista, puolukoista ja mustikoista. Luomuhunajaa voidaan käyttää aamiaispuuron kanssa makeutusaineena, ruoanlaitossa ja leivonnaisissa.

Marcs Gård ljunghonung kanerva hunaja 2

Kanervahunaja

Luomukanervahunaja on kukkakohtaista, maukasta hunajaa. Kanervahunaja kerätään loppukesällä ja sille on ominaista, että se on jo hunajarungossa tummaa ja sitkeää, mikä puolestaan vaatii keruuseen lisäkoneita ja enemmän aikaa. Kanervahunaja on aromikasta ja hyvää näkkileivän päällä.

Marcs Gård barrskogshonung havumetsä hunaja 2

Havumetsähunaja

Havumetsähunaja on erityinen hunaja, joka ei ole peräisin nektarista. Mehiläiset keräävät siihen havupuukasvien mehua, hunajakastetta, minkä kirvat ovat jättäneet taakseen. Mehiläiset käsittelevät hunajakastetta samalla tavalla kuin nektaria ja tuloksena on herkullinen, siirappimainen tumma hunaja. Maku muistuttaa vaahterasiirappia.

Marcs Gård pollen siitepöly

Siitepöly

Siitepöly kerätään kukista mehiläisten toimesta. Siitepölyn väri kertoo, mistä kukasta se on peräisin, minkä takia siitepöly onkin niin värikästä. Kun sato on kuivunut, siitepöly puhdistetaan ja purkitetaan. Sadonkorjuun jälkeen siitepöly kuivataan ja perataan, jonka jälkeen se pakataan pusseihin.

Siitepöly on luonnollinen ravintolisä, jossa on vitamiineja, aminohappoja, entsyymejä, flavonoideja ja yli 25 erilaista mineraalia. Siitepölyssä on myös sinkkiä ja rautaa, joita tarvitaan ylläpitämään kynsien ja hiusten hyvää laatua. Aloita pienillä annoksilla ja lisää annosta vähitellen maksimiannokseen asti, joka on yksi ruokalusikallinen päivässä, eli noin 10 -14 grammaa.

Lue lisää Sulje
Marcs Gård Bibröd Perga mehiläisleipä

Perga

Perga (mehiläisleipä) koostuu mehiläisten maitohappokäytetystä siitepölystä. Mehiläiset lisäävät entsyymejä siitepölyseokseen, mikä varastoidaan sitten hunajakennojen soluihin, joissa se fermentoidaan. Käyminen saavutetaan maitohappobakteerien avulla mehiläisten syljessä.

Siitepölyn jyvien kovat kuoret liukenevat, joten kehomme voi vielä helpommin imeä arvokkaat ravinteet. Pergalla on erittäin korkea proteiinipitoisuus, huomattavasti korkeampi kuin lihassa, kalassa ja maidossa. Perga on testattu mehiläispesästämme, jossa tulokset osoittavat monipuolisen kukkaflooran ja puhtaan tuotteen.
Perga on luonnollinen ravintolisä, joka voidaan ottaa päivittäin yhdessä tasapainoisen ruokavalion kanssa. Aikuisten vuorokausiannos on 1–2 tl. Luonnonmukainen perga sopii hienosti aamiaispuuroon tai jogurttiin. Voit myös syödä jyviä sellaisenaan. Maku on makea ja hieman pähkinäinen.

Lue lisää Sulje
Marcs Gård Bivax mehiläisvaha

Mehiläisvaha

Mehiläisvaha on tärkeä tuote mehiläishoidossa. Siksi olemme päättäneet käyttää mehiläishoidossamme omaa luomumehiläisvahaamme hyvän laadun varmistamiseksi. Vaihdamme toukkakehykset kahden vuoden välein pesän sairauksien estämiseksi.

Mehiläisvaha, jota ei käytetä mehiläishoidossa, käytetään uudelleen ja valetaan mehiläisvahakynttilöiksi. Mehiläisvahakynttilät ovat tyylikkäitä ja käsintehtyjä. Valikoimastamme löytyy mm. kynttiläpatsaita, jotka koristavat jokaista kotia. Luomumehiläisvahamme sopii erinomaisesti voiteisiin, luonnonkosmetiikkaan tai esimerkiksi käsitöihin. Olemme lähettäneet mehiläisvahamme testattavaksi, jotta voimme ylläpitää korkealaatuista tasoa. Tulos ylitti odotuksemme, sillä mehiläisvahasta ei löytynyt kemikaalien tai torjunta-aineiden jäämiä. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota puhdasta, luonnonmukaista mehiläisvahaa yrityksille ja yksityishenkilöille. Myymme mehiläisvahaa isoina paloina tai murskattuna tuotteena, mikä helpottaa ihonhoitotuotteiden valmistusta. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Lue lisää Sulje

Hunajatuotteet

Maustetut hunajavalmisteemme sopivat monipuolisille kotikokeille ja niille teenjuojille, jotka haluavat pientä lisämakua vastakeitettyyn teehensä. Hunajatuotteissamme on laaja valikoima erilaisia makuja. Maut antavat hunajalle persoonallisuutta, lisäävät käyttömahdollisuuksia ja luovat uusia makuelämyksiä. Hyvä tasapaino hunajan ja maustamisen välillä on meille tärkeää. Siksi päätimme käyttää eteerisiä öljyjä, jotka ovat elintarvikehyväksyttyjä ja jotka eivät muuta hunajan rakennetta tai väriä, vaan lisäävät ainoastaan makua.

Luomutuotevalikoimaamme kuuluu myös hunajatuote, joka on maustettu tyrnillä. Kyseinen hunaja sekoitetaan ekologiseen tyrnimehuun. Myös tällä hunajalla on monipuolisia käyttötapoja. Me käytämme tyrnihunajaa esimerkiksi tuomaan makua aamiaispuuroon sekä vihannesten, naudan- ja hirvenlihan marinointiin.

Maustetut hunajavalmisteet

Marcs Gård havtorn honung tyrni hunaja

Luomutyrni

Tässä tuotteessa olemme yhdistäneet luomuhunajan luomukylmäpuristettuun tyrnimehuun. Tyrnimehu antaa hunajalle kevyen happamuuden, joka sekoittuu mukavasti hunajan makeuteen. Voit käyttää tyrnihunajaa esimerkiksi marinadeissa. Tyrninmakuinen hunaja sopii myös hyvin vihreän tai mustan teen kanssa.

Marcs Gård pepparmynta honung piparminttu hunaja

Piparminttu

Teenjuojan suosikki. Tämä antaa miellyttävän piparmintun maun, peittämättä teen makua. Piparminttuhunaja sopii leivonnaisiin, joissa on esimerkiksi suklaakuorrute tai suklaapohja. Talvikautena kuuma kaakao on suosittu juoma. Piristä kuuman kaakaon makua 1–2 teelusikallisella piparminttuhunajaa, niin jaksat hiihtää, urheilla tai jatkaa sohvalla viihtymistä!

Marcs Gård mango lime honung hunaja

Mango & Lime

Mango & lime on yksi myydyimmistä tuotteistamme, jota voisi syödä suoraan purkista! Keittäessämme kotitekoista mehua, maustamme sen tällä hunajalla saadaksemme mehusta vielä parempaa. Mango & lime sopii ruoanlaittoon ja leivonnaisiin, esim. kuorrutuksiin tai mausteisiin marinadeihin.

Marcs Gård eukalyptus honung hunaja

Eukalyptus

Eukalyptus on klassinen maku, joka sopii useimpiin teemakuihin. Hunaja sopii hyvin kuumaan veteen ja on hyvä apu vilustumiseen. Tämän hunajan voi myös ottaa mukaan saunaan ja käyttää sitä saunahunajana. Se tekee ihosta sileän ja kosteutetun saunan jälkeen.

Marcs Gård apelsin honung appelsiini hunaja

Appelsiini

Myös yksi suosikeista teenjuojien ja kotikokkien keskuudessa. Appelsiinihunajaa käytämme usein kanaruoissa ja erilaisissa kastikkeissa. Erityisesti kookoskerman kanssa appelsiini lisää kanaan mukavan raikkaan maun.

Marcs Gård citron honung sitruuna hunaja

Sitruuna

Sitruunalla maustettu hunajatuote on monipuolinen ja sopii sekä teehen että ruoanlaittoon. Sitruuna sopii erinomaisesti kala-, kasvis- ja liharuokiin. Kyseinen hunajavalmiste on lohen ja sinihomejuuston kanssa mainio yhdistelmä! Sopii käytettäväksi uunissa sekä savustimessa.

Hunajan säilytys

Hunajaa, jota käytät, voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta kuitenkin poissa suorasta auringonvalosta. Jos laitat suomalaisen hunajan jääkaappiin, hunaja kovettuu, mikä ei välttämättä ole kaikkien makuun. Jos pidät kovasta hunajasta, siinä hyvä vinkki miten kovetat hunajan! Jos olet ostanut isomman erän hunajaa, voit laittaa ne esimerkiksi ruokakomeroon, jossa on pimeää, kuivaa ja viileää.

Juuri valmistunut hunaja pitäisi säilyttää huoneenlämmössä, se kiteytyy nopeammin jääkaapissa ja muuttuu kovaksi. Juuri valmistuneen hunajan tai kennohunajan voi laittaa pakastimeen, kiteytymisprosessi hidastuu siten ja voit nauttia juuri valmistunutta hunajaa pidempään!

Suomalainen hunaja voi olla mitä tahansa pehmeän ja kovan välillä. Koostumus riippuu täysin siitä, mistä kukasta hunaja tulee. Juuri valmistunut hunaja on lähes aina nestemäistä. Kanervahunaja on yksi poikkeuksista, sillä vastavalmistunut kanervahunaja on yhtä paksua kuin liima.

Jälleenmyyjät

Tilapuoti Två Gårdar
Tori
68600 Pietarsaari

Halpa-Halli
Kanavapuistikko 19
68600 Pietarsaari

Hälsoboden- Terveysaitta
 Kanavapuistikko 16
68600 Pietarsaari

K-Citymarket
Koulukatu 6
68600 Pietarsaari

K-Market
Raatihuoneenkatu 6
68600 Pietarsaari

K-Market Treffis
Oinaansaarentie 1
68630 Pietarsaari

K-Supermarket
Vaasantie 137
68600 Pietarsaari

Prisma
Koulukatu 4
68600 Pietarsaari

Bodenbox (verkkokauppa)
Tehtaankatu 22
66900 Uusikaarlepyy

K-Supermarket
Myllytie 24
66900 Uusikaarlepyy

S-Market
Frillmossantie 1
66900 Uusikaarlepyy

K-Market Handelsboden
Lillbyntie 162
68940 Lillby

K-Willman
Purmontie 305
68930 Purmo

Kjellmans & Co
Ähtäväntie 230
68820 Ähtävä

Sale Pännäinen
Sursikintie 9
68910 Pännäinen

Sale Kållby
Teollisuuskatu 1
68800 Kolppi

K-Market
Vöyrintie 6 B
66600 Vöyri

S-Market
Vöyrintie 1
66600 Vöyri

Ekosoppi
Vaasanpuistikko 20
65100 Vaasa

Fiskdisken
Sininentie 1 /Kalaranta
65100 Vaasa

Prisma
Jukolantie 1
65300 Vaasa

Liisa Koski
Kauppapuistikko 12
65100 Vaasa

Callifine
Jeussbytie 85
68500 Kruunupyy

S-market
Rantatie 1
68500 Kruunupyy

Cirkas
Stundarsintie 5
65450 Sulva

K-Market
Koivulahdentie 4
66530 Koivulahti

K-Supermarket
Markkinakuja 2
65610 Mustasaari

S-Market
Karperöntie 1
65610 Mustasaari

Minimani
Tehtaankatu 43
67100 Kokkola

Prisma
Prismantie 1
67700 Kokkola

S-Market
Kackurvägen 1
68570 Luoto

Strandis
Assarskärsvägen 1
68570 Luoto

S-Market
Jääkärintie 54
62420 Kortesjärvi