Meistä

Marcs Gård sijaitsee Pedersören kunnassa Överpurmossa Pohjanmaan luonnonalueella. Liiketoiminta alkoi vuonna 2001 ja on laajentunut siitä lähtien. Luomumehiläispesämme tuottavat monipuolisen valikoiman mehiläisviljelytuotteita. Ammattimaisessa mehiläishoidossamme arvostamme laatua ja kestävyyttä, minkä vuoksi olemme tehneet päätöksen olla käsittelemättä pesäkkeitämme orgaanisilla hapoilla tai kemiallisilla aineilla. Tuotteitamme löytyy Pohjanmaan päivittäistavarakaupoista aina Kokkolasta Vaasaan asti. Käymme säännöllisesti markkinoilla ja Reko-toreilla. Haluaisitko, että osallistumme lähimarkkinoillesi? Vinkkaa siitä meille rohkeasti!

Voit myös vierailla Torpassamme Yli-Purmossa. Myymme Torpassamme hunajatuotteidemme lisäksi kotitekoisia marmeladeja, kuivattuja sieniä sekä käsitöitä.

Vierailu

Vierailijat ovat aina tervetulleita Marcs Gårdiin. Lomien ja kesän aikana tupa on avoinna yleisölle, ja sieltä voi ostaa mehiläistuotteita suoraan meiltä, tuottajalta. Aukioloaikamme ja tapahtumamme vaihtelevat, mutta voit aina olla yhteydessä meihin ja voimme yhdessä sopia vierailun ajankohdasta. Järjestämme vierailuja myös suuremmalle porukalle, esimerkiksi kokouksien, syntymäpäivien tai virkistyspäivien muodossa. Meiltä voit myös ostaa vierailun aikana pientä purtavaa. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Tupa

Tupa siirrettiin Sisbackan kirkkokylästä Marcs Gårdiin vuonna 2007. Olimme kauan etsineet pientä tupaa, jossa voisimme esitellä ja myydä valmiita hunajatuotteita pienemmille ryhmille. Tupa purettiin nopeasti, mutta uudelleenrakentamisessa kesti hieman kauemmin. Rakensimme kaiken itse, lukuun ottamatta savupiippua ja kattoa. Vanhat ikkunat huollettiin ja kitattiin, jolloin ne saivat uuden elämän. Myös alkuperäiset kynnykset ja ovet tuvan sisällä saivat jäädä. Yritimme käyttää uudelleen kaiken, minkä pystyi pelastamaan. Meille Marcs Gårdissa restaurointi on intohimo. Tuvan sisällä käytimme vanhaa Sanduddenin tapettia vuodelta 1927, jonka Marinan isoäiti Ester oli säästänyt. Kunnostettu Högfors-takka siirrettiin keittiöön. Yhden huoneen peltiliesi on kokoelma osia, joita sekä Marina että isoisä Eugen löysivät kauppa- ja kirpputoreilta. Kun astut sisään, tunnet vahvasti Tuvan sielun ja persoonallisuuden, jonka jaamme mielellämme lomien aikana, kun Tupa on auki yleisölle.

Vierailimme luomuhunajatuottaja, Marcs Gårdin luona kauniissa ja kutsuvassa ympäristössä Yli-Purmossa. Vastaanotto oli lämmin ja sydämellinen. Oli kuin astuisi aivan uuteen maailmaan, kun Larissa kertoi mitä luomuhunajan tuotanto pitää sisällään. Saimme maistaa eri makuista hunajaa, mm. sitruuna, mango & lime, piparminttu. Illan kruunasi kaikki meille tarjotut herkut; lohipiirakka salaatin kera ja maukkain prinsessakakku, mitä olemme koskaan maistaneet.
Olimme todella tyytyväisiä vierailuun!
Vanamot/Majvor

Me Marcs Gårdilla

Marcs Gård Marc Bock

Marc Bock

Minun nimeni on Marc Bock ja olen syntynyt sekä kasvanut Luxemburgissa. Mehiläishoito on ollut osa arkeani lapsuudesta asti, jolloin isälläni oli muutama mehiläispesä, joita hoidettiin muun työn ohessa. Isäni auttamisensa oli osa vapaa-aikaani silloin, mikä johtikin siihen, että aloitin oman mehiläishoidon, kun kasvoin vanhemmaksi ja muutin pois kotoa. Olen sähköinsinööri, ja aikaisemmin olen työskennellyt sekä Siemensillä Saksassa että Luxemburgin valtion sähköyhtiössä Cedegelissä.

Useiden toimistotyövuosien jälkeen halusin tehdä jotain uutta, rakentaa jotain omaa. Minä ja perheeni, eli vaimoni ja kolme lastamme, muutimme Suomeen vuonna 2001 ja perustimme Marcs Gårdin. Sain tarpeekseni tiheään asutusta Luxemburgista, halusin pois väkijoukosta. 1700-luvun puolivälistä peräisin olevan talon kunnostaminen ja entisöiminen anopin maatilalla oli meille itsestäänselvyys.

En ole katunut Suomeen muuttoa hetkeäkään. Olemme nyt yksi Suomen suurimmista luomumehiläishoitajista, ja Suomen ainoa toimija, joka on virallisesti luopunut luomuhapoista ja torjunta-aineista mehiläishoidossa. Seuraava askel on tavoittaa useampia suomalaisia kuluttajia, muita mehiläishoitajia sekä yrityksiä!

Lue lisää Marcista Sulje
Marcs Gård Marina Bock

Marina Bock

Minun nimeni on Marina Bock ja olen syntynyt sekä kasvanut Purmossa. Lukion jälkeen opiskelin sosiaalityöntekijäksi Porvoossa. Valmistuttuani pidin välivuoden ja hain Keski-Eurooppaan au pairiksi. Kävikin niin, että lähdin Pohjois-Luxemburgiin, menin naimisiin Marcin kanssa ja saimme kolme lasta. Siitä, minkä piti olla vain vuosi ulkomailla, tuli lopulta 11 koulutusvuotta hienossa Wilwerwitlzissä.

Sain ensikosketukseni mehiläishoitoon Luxemburgissa. Minut tutustutettiin hunajan linkoukseen, kynttilöiden valmistukseen, hunajan purkitukseen ja muuhun. Keittiön pöydän ääressä käytiin Marcin ja hänen isänsä välillä useasti keskustelua siitä, miten he voisivat kehittää harrastusmehiläishoitoa. Muutimme perheemme kanssa takaisin Suomeen vuonna 2001 ja Marc aloitti mehiläishoidon täällä. Jonkin aikaa kotiseudulle muuttamisen jälkeen sain työpaikan vanhustenhoidosta.

Kuvaan rooliani mehiläisenhoidossa jokapaikanhöylänä, teen kaikkea siivouksesta pakkaamiseen. Vastaan myös Reko-tapahtumista, pienemmistä markkinoista ja tietyistä toimituksista. Autan myös valmisteluissa, kun meillä on avoimet ovet tai isompi ryhmä tulossa vierailulle. Valmistuin leipurikondiittoriksi talvella 2021 ja teen tilauksesta leivonnaisia isommille ryhmille.

Lue lisää Marinasta Sulje
Marcs Gård Larissa Bock

Larissa Bock

Minun nimeni on Larissa, ja hoidan Marcs Gårdin sosiaalista mediaa! Marcs Gård on perheyritys. Muistan vieläkin, kun olin yhdeksänvuotiaana Pietarsaaren torilla ja myin hunajaa yhdessä vanhempieni kanssa. Olen aina ollut mukana yrityksen toiminnassa.

Vastaan Marcs Gårdin sosiaalisesta mediasta ja markkinoinnista, ja joskus autan ryhmävierailuissa ja markkinoilla. Minun visioni mukaan tuotteidemme laadun tulee näkyä sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää Larissasta Sulje