Luomumehiläishoito

Luomumehiläishoito eroaa perinteisestä mehiläishoidosta monella tapaa. Pidämme pesämme metsissä tai luomuviljelyalueilla, emmekä halua altistaa mehiläisiä vahvoille torjunta-aineille. Näin ollen Yli-Purmo lähiseutuineen on erinomainen paikka luomumehiläishoidon harjoittamiseen. Alueella on suuri monimuotoisuus ja paljon metsää, mikä tuottaa meille upeaa metsähunajaa. Metsän kasvien pölytys ilahduttaa myös marjanpoimijaa. Sijoittamalla pesämme metsäalueille saamme kestävämmän tuotteen, sillä voimme ohjata mehiläiset kasveille, jotka eivät ole altistuneet torjunta-aineille. Meidät erottaa muista mehiläishoitajista se, että emme käytä mehiläishoidossa orgaanisia happoja tai kemiallisia aineita. Luomumehiläisvahamme on testattu Saksassa eikä siitä löytynyt torjunta-aineita, lääkkeitä tai kemikaaleja. Mehiläiset varastoivat hunajaa mehiläisvahakehyksiin, minkä vuoksi mehiläisvahan puhtaus on tärkeää lopputuotteen laadun kannalta. Metsähunajan ja puhtaan mehiläisvahan yhdistelmä on ainutlaatuinen ja olemme siitä erittäin ylpeitä.

Kestävä mehiläishoito

Hunaja on meille sydämen asia. Työ alkaa jo silloin, kun valitsemme mehiläispesän paikan, arvostamme metsäalueita ja luomuviljelymaata. Meidän mehiläisyhdyskuntaamme ei käsitellä orgaanisilla hapoilla tai kemiallisilla aineilla torjuaksemme mahdolliset varroapunkit. Varroapunkki on mehiläisten ulkoloinen, joka vaurioittaa mm. mehiläisten toukkia. Pitkäaikaisella kokemuksella ja oivalluksilla siitä, miten paljon hoito vaikuttaa mehiläisiin, olemme kehittäneet bioteknisen työtavan, joka pitää varroapunkit poissa ympäri vuoden. Työtapamme on ainutlaatuinen, ja se on herättänyt myös Euroopan komission neuvoa-antavan ’’Mehiläishoito ja kestävä mehiläishoito’’ -työryhmän huomion. Koska meidän ei tarvitse käsitellä mehiläisiä syksyllä, voimme odottaa rauhassa kanervan kukinnan loppuun ja korjata sadon vasta loppusyksystä. Mehiläiset keräävät nektaria enimmäkseen metsäkukista. Se on ilo meille ja niille, jotka käyvät marjastamassa! Ostamalla paikallisesti tuotettua hunajaa tuet paikallista ympäristöä ja luonnon monimuotoisuutta.

Palvelut

Tarjoamme yksityishenkilöille ja maanviljelijöille palveluja, kuten pölytysapua. Meillä on mahdollisuus myydä mehiläispesiä, mehiläiskuningattaria, mehiläisvahaa sekä väliseiniä. Onko sinulla luonnonmukainen puutarha, jossa on esimerkiksi omenoita, vadelmia tai mansikoita ja tarvitset apua pölytykseen? Tarvitsetko tarvikkeita vai haluatko aloittaa uuden harrastuksen mehiläishoitajana? Ota rohkeasti yhteyttä ja voimme keskustella asiasta lisää.

Kolme syytä valita Marcs Gårdin palvelut

Kilpailukykyiset hinnat

Me olemme perheyritys ja haluamme, että muilla on mahdollisuus ostaa palveluitamme ilman, että he menevät vararikkoon. Siksi meidän hintamme sopivat sekä mehiläisviljelyn harrastajille että maanviljelijöille.

Yli 40 vuoden kokemus

Olemme toisen sukupolven mehiläisviljelijöitä, minkä vuoksi meillä on suuri tuntemus mehiläisistä. Arvostamme kestävää materiaalia ja mehiläisten terveyttä.

Modernit tilat

Meillä on modernit tilat, joita valvotaan säännöllisesti. Tilat ovat myös elintarvikeviranomaisten hyväksymät.