Pollen

Pollen eller även kallad frömjöl samlas in av bina från blommorna.  Pollens färg vittnar om vilken blomma den kommer ifrån, som är orsak till pollens färgrikedom. Efter skörden torkas och rensas pollen för att sedan burkas in. Pollen är ett naturligt kosttillskott med vitaminer, aminosyror, enzymer, flavonoider och över 25 olika mineraler. Pollen kan enkelt strös över yoghurt eller kvarg.


3 orsaker till att välja pollen från Marcs Gård

Kraftigt kosttillskott

Pollen är ett av naturens mest kraftfulla livsmedel. Pollen innehåller 22 stycken aminosyror, t.ex. cystin, lysin och alanin. Pollen är en rik källa på vitamin A, B, C, E och det svåråtkomliga B12. Zink och järn hittas också som behövs för att bibehålla en god kvalité av hår och naglar. Börja smått och trappa upp till maxdosen som är en matsked om dagen, ca 10 gram.

Naturligt & komplett

Ett mer naturligt kosttillskott är svårt att hitta, det vet vi. Därför tillsätter vi inget i produkten eller behandlar den med konserveringsämnen. Pollen är ett av de mest kompletta kosttillskott och innehåller det vår kropp behöver. 

Lätt att använda

Pollen smakar sött och har en nötig ton. Pollen är färdig att användas, bara strö över frukostgröten eller flingorna! Man kan även tillsätta pollen i chiapuddingen eller smoothien för extra näring och smak. 


Följ oss på Instagram @marcsgard